Home           Wat doen wij           Wie zijn wij          Activiteiten           Prijslijst

BEL: 06 55 128 401   OF MAIL ONS: mail@therapiedebrug.nl

Cranio sacrale therapie

Cranio Sacrale therapie

De craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat er van uit dat het lichaam een eenheid is. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door het bindweefsel. Dit bindweefsel (fascie) kunt u zien als een soort laken waar de schedel, het ruggemerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten. Beperkingen in het bindweefsel kunnen hierdoor klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam. Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, maar zorgt ook voor beweeglijkheid.

 

De behandeling

Er zijn in principe twee behandelmogelijkheden;

  • John Upledger ontwikkelde een tienstappen- protocol, waarin hij een systematische, structurele beoordeling en behandeling van het hele lichaam beschrijft. Bij iedere behandelingsstap neem ik ter plaatse spanningen in het bindweefsel waar en probeer die te ontspannen.
  • Somato emotional release. Door zachte aanraking onderzoek ik spanningen in uw bindweefsel. Door de zachte behandeling van de gespannen gebieden en door het eigen invoelend vermogen kunnen in de loop van de tijd snelle of geleidelijke veranderingen plaatsvinden. Ik begeleid u bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanningen in het lichaam en help zo een andere kijk op de klachten te krijgen.

 

De kosten

Zie voor de kosten de prijslijst.

Een groot aantal verzekeraars vergoeden deze behandelingen. Overleg vooraf zelf met uw zorgverzekeraar.